Tuesday, 10 November 2015

ابلاغ توصیه‌های خامنه ای درپاسخ به نامه جهانگیری درباره اقتصاد جهادی- مقاومتی

 
کارشناسان اقتصادی می دانند که اقتصاد یک علم وتابع عرضه وتقاضا وبازاراست که رابطه ای با دین ابزاری و فتوا وحوزه علمیه ندارد که مکان مشتی آخوندهای غیرمولداست . بنابراین اقتصادمقاومتی – جهادی خامنه ای ر هبرولی فقیه که چندین سال متوالی است درپیام های نوروزی وی در سفرش به مشهد داده شده است که برخلاف برچسب های نوع آوری و شکوفایی و خودکفایی که ضمیمه پیام ها شده است نه خبری از نوع آوری و اثری از شکوفایی وخودکفایی اقتصادی نبوده که پیام های خامنه ای دربستر رشدو توسعه اقتصاد نبوده است .چون درراستای دفاع ازجنگ و برنامه هسته ای واهداف نظامی آن ودور زدن تحریم ها بوده است که منجر به بحران ورکود اقتصادی شرایط کنونی شده است . برای اینکه درآمدحاصل از نفت صرف برنامه ی هسته ای وتقویت ارگان های سرکوبگر شده است که همراه با افزایش مانور وهمایش ورزمایش های نظامی و انتظامی و شبه نظامی وآزمایش های موشکی جنگ افروزانه بوده است. موازی آن سیاست صدور تروریسم وبنیادگرایی وبحران به برون مرز ومداخله گری درامورداخلی کشورهای منطقه وهمسایه باشدت دنبال شده که همراه با هزینه های کلان بوده است. ازسوی دیگرپیگیری طرح وبرنامه و اجرای مسایل اقتصادی بر عهده ی وزیر اقتصاد دولت ها می باشد و ربطی به رهبر ولی فقیه همه کاره وغیر متخصص اقتصادی و غیر پاسخگوی ندارد . درصورتیکه رهبر انتصابی رژیم وارونه ونامتعارف ولایت فقیه چپ و راست پیام های اقتصاد جهادی- بسیجی – مقاومتی داده وتأکیدهم بر پیگیری اش کرده است. هرگز هم انکار نکرده توان درکش را ندارد که پیام اقتصاد جهادی- مقاومتی وی آن سوی سکه ی فتوای اقتصادی رهبرش خمینی است که به خر حواله داده بود . همچنین فراموش نشده که احمدی نژاد مورد تأکید خامنه ای رهبرولی فقیه گفته بود من باور به تئوری های اقتصادی ندارم ودر جمع بسیجیان تأکید بر اقتصاد بسیجی می کرد ومی افزود که این اقتصاد نسخه ی درمان رکود اقتصادی- مالی- بانکی برای آمریکا قادراست شفابخش ومعجزه آفرین باشد . درحالیکه شرایط اقتصادی دردوران احمدی نژاد به جایی رسید که گذشته از وقوع اختلاس 3 هزارمیلیارد تومان بانکی و اختلاس های بیشتر اتفاق افتاد . آنگونه که برخی از اعضای کابینه اش به اتهام اختلاس در زندان هستند. همچنین دادگاه بابک زنجانی هم ادامه دارد. مهمتر شاهد بودیم که چگونه دردوران احمدی نژاد محور شعار" انرژی حق مسلم ماست " هرروز برتعداد تعطیلی و اخراج وبیکارشدن کارخانه هاوواحدهای تولیدی افزوده می شد .چون اقتصاد کشور وارداتی و مصرفی و دلالی وغیر تولیدی همراه با رشد تورم وگرانی وفقر وبیکاری بود. برای اینکه کالاهای بنجول دست چندم چینی بازار ایران را اشغال نمود . زیراکه نیاز به حمایت چین در گروه 5+1 بود. در نتیجه چنین اقتصاد ورشکسته همراه با بدهکاری کلان دولت به بابانک هادر دوران احمدی نژاد ارثیه ای شد که به دولت روحانی رسید . درحالیکه درآمد 8 ساله ی دوران احمدی نژاد 800 میلیارددلار بودکه نه موجب تقویت وتوسعه ساختار اقتصادی نشد که این مبلغ از کشور منتقل و اقتصاد وابسته وورشکسته تر شد.
بهرحال همانگونه که اشاره شدا قتصاد علم است که از سوی متخصصان اقتصادی دنبال می شود که همراه با بودجه بندی مدیریت وبرنامه ریزی  می باشد، نه اینکه  بایدتابع  پیام های اقتصاد جهادی – مقاومتی رهبرولی فقیه انتصابی همه کاره غیر متخصص در زمینه اقتصادی باشد . از طرف  دیگر در شرایطی که دراثر کاهش قیمت نفت ودر آمد دولت و افزایش کسری بودجه و افزایش واردات ادامه دارد.  بنابراین در دهکده جهانی که در زمینه مبادلات تجاری – اقتصادی- بازاریابی که بین کشورها وجوددارد دیگر  جایی برای ادعای وارونه ً و پوچ  اقتصاد مقاومتی – جهادی  تجربه وشکست خورده  خامنه ای معنی ومفهوم ندارد.
بدون شک تأکید ابلاغ 4 توصیه  اقتصاد جهادی- مقاومتی خامنه ای هدفمند است . زیرا که ادامه ی همان سیاست دور زدن تحریم ها دردفاع ازبرنامه هسته ای وکارشکنی در اجرایی شدن برجام وجمع آوری سانتریفیوژها از سوی دولت روحانی است . به ویژه که دامنه ی اختلاف بین دستگاه مجریه با دستگاه فاسد قضاییه سخت بالا گرفته است . چون پیرامون بازداشت 5 روزنامه نگار وفعال سیاسی حامی دولت روحانی ورفسنجانی که ازسوی اطلاعات وامنیت پاسداران انجام گرفت. روحانی واکنش تند در این مورد نشان داد و دستگاه فاسد قضاییه را به نمک گندیده تشبیه نمود و علیه رسانه هایی افشاگری کرد که از مصونیت کامل و حاشیه ی امن امنیتی برخوردارند که شامل  نماینده ی ویژه خامنه ای در کیهان حاج حسین بازجو شریعت نداری می شود.
لذا خامنه ای برای اینکه پاسخ به روحانی داده باشد و همسویی با دلواپسان نگران هسته ای کرده باشد و سنگ اندازی در مسیر ورود هیأت های اقتصادی وتجاری وبازرگانی  اروپایی و ژاپونی به تهران و کارشکنی  محور سفردرپیش اقتصادی روحانی به ایتالیا و فرانسه کرده باشد در پوشش  ابلاغ 4 توصیه ی اقتصاد مقاومتی – جهادی  تنظیم شده از سوی  دفتروی ابلاغ شده است .چون  که در جواب  نامه اسحاق جهانگیری معاون اول روحانی است که  در تاریخ ۴ آبان ماه جاری  در نامه ای برنامه های ملی یازده گانه دولت روحانی برای اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی برای خامنه ای ارسال کرده بود.
 رئیس دفتر مقام معظم رهبری در نامه‌ای به معاون اول رئیس جمهور، ۴ توصیه مقام معظم رهبری به منظور اجرای موفق برنامه‌های اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند.به گزارش مهر، در نامه حجت الاسلام محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور آمده است: «گزارش ارسالی جنابعالی که حاوی برنامه‌های ملی یازده‌گانه طرح‌ها و پروژه‌های دولت در اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی بود، به استحضار مقام معظم رهبری رسید. معظم‌له ضمن قدردانی از اهتمام دولت نسبت به این موضوع و با تاکید بر اینکه ایشان اصولا بنائی بر تایید یا عدم تایید برنامه‌هایی که تنظیم و اجرای آنها بر عهده دولت‌هاست، ندارند، نکات ذیل را در جهت اجرای موفق و موثر برنامه‌های مذکور توصیه فرمودند:۱-رویکردهای اقتصاد مقاومتی (عدالت بنیانی، مردمی بودن، دانش‌بنیانی، درونزایی و برونگرایی) در همه برنامه‌ها (از جمله برنامه ششم توسعه و بودجه سنواتی) و فعالیت‌های دستگاه‌های اجرایی حاکم گردیده و اجرای اقتصاد مقاومتی تنها منوط به این برنامه‌ها نگردد. باید اطمینان حاصل شود که کلیه اقدامات دستگاه‌ها منطبق با این سیاست‌ها است.۲برنامه اقتصاد مقاومتی نباید برنامه‌ای مجزا از برنامه ششم توسعه باشد. برنامه اقتصاد مقاومتی باید در قالب برنامه ششم توسعه تدوین و پیگیری گردد. در ابلاغیه سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه بر این موضوع تاکید شده  است.۳ -تعیین نقش دستگاه‌های اجرایی و مناطق جغرافیایی، زمان‌بندی اجرای پروژه‌ها و اهداف کوتاه‌مدت (تا پایان دولت یازدهم)، میان‌مدت(پایان برنامه ششم) و بلندمدت(انتهای چشم‌انداز بیست ساله) صورت پذیرفته و کلیه دستگاه‌های اجرایی نسبت به آن پاسخگو شوند.۴ -به حرکت درآوردن و تعیین نقش آحاد جامعه جهت مشارکت در فعالیت‌های اقتصادی و توانمندسازی آنها و به کارگیری کلیه ظرفیت‌های کشور به ویژه جوانان مورد توجه قرار گرفته و برنامه‌ها تنها ناظر بر بخش‌های دولتی نباشد
ابلاغ توصیه‌های رهبر انقلاب درباره اقتصاد مقاومتی

پیش از این معاون اول رئیس جمهور در تاریخ ۴ آبان ماه جاری در نامه ای برنامه های ملی یازده گانه دولت برای اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی که شامل برنامه ملی ارتقای بهره وری، برنامه ملی پیشبرد برون گرایی اقتصاد، برنامه ملی توسعه عدالت و رفاه اجتماعی، برنامه ملی برقراری انضباط مالی در بخش عمومی و قطع وابستگی بودجه به نفت، برنامه ملی شفاف سازی و سالم سازی اقتصاد، برنامه ملی ارتقای توان تولید ملی، برنامه ملی توسعه ی اقتصاد دانش بنیان، برنامه ملی گفتمان سازی و فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی، برنامه ملی توسعه ظرفیت تولید نفت و گاز و تکمیل زنجیره پایین دستی و توسعه ی بازار، برنامه ملی هدفمندی یارانه ها و برنامه ملی مردمی کردن اقتصاد می شود را برای اخذ دیدگاه ها و رهنمودهای معظم له ارسال کرده بود.در بخشی از نامه جهانگیری به رهبر معظم انقلاب آمده بود: با عنایت به تاکیدات حضرتعالی و پیگیری مستمر همه ی ارکان نظام و امیدی که ملت ایران برای نجات بخشی اقتصاد ایران از بستر اقتصاد مقاومتی دارند و با عنایت به اینکه دولت مصمم است تا از این سیاست ها به طور کامل بعنوان نقشه ی راه برنامه های توسعه خصوصاً برنامه ی ششم توسعه ی کشور نیز استفاده نماید، بی شک فرمایشات و رهنمودهای حکیمانه ی حضرت عالی می تواند دولت را در پیاده سازی هرچه بهتر اقتصاد مقاومتی در کشور کمک و موجبات ثبات قدم آنها را در این مسیر فراهم آورد.

 در همین حال، جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی ظهر امروز (سه شنبه) به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.اسحاق جهانگیری از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به عنوان سیاست‌های مقاوم سازی اقتصاد یاد کرد و گفت: اقتصاد مقاومتی به معنای این است که اقتصاد کشور بتواند روی پای خود بایستد و از رشد مستمر و پایدار برخوردار بوده و در عین حال در برابر شوک‌های خارجی نیز مقاومت داشته باشد.معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه این نخستین بار است که یکسری از سیاست‌های کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری تا این حد مورد توجه یک دولت قرار می گیرد، افزود: دولت تدبیر و امید پس از ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، وقت ویژه ای برای تدوین راهکارهای اجرایی این سیاست‌ها صرف کرده است و در تهیه و تدوین برنامه ششم توسعه کشور نیز تلاش دولت این بوده که روح حاکم بر برنامه ششم توسعه مبتنی بر سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی باشد.جهانگیری با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر مردمی کردن اقتصاد کشور و مشارکت آحاد مردم در فعالیت‌های اقتصادی، خاطرنشان کرد: ایران از ظرفیت‌ها و امکانات فراوانی برخوردار است که در راس این ظرفیت‌ها نسل جوان تحصیلکرده کشور است که لازم است با توجه به این ظرفیت مهم، تدابیر موثری برای مشارکت دادن مردم و جوانان در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور اندیشیده شود.معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه دولت حقیقتاً به دنبال گره گشایی از مسائل و مشکلات مردم است، اظهار داشت: برای حل مشکلات مردم و تحقق رویکردهای اقتصاد مقاومتی نظیر عدالت بنیانی اقتصاد، لازم است درک واحدی از رویکردهای اصلی اقتصاد مقاومتی داشته باشیم و به دور از واگرایی در گفتمان و عمل، بتوانیم بصورت منسجم و با دیدگاهی مشترک در جهت اجرای اقتصاد مقاومتی گام برداریم.جهانگیری همچنین با تاکید براینکه سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور باید شاخص‌های مقاوم سازی اقتصاد را تدوین کند، افزود: لازم است این شاخص‌ها احصا شود تا بتوانیم عملکرد خود را در زمینه ی تحقق اقتصاد مقاومتی مورد ارزیابی های مستمر قرار داده و از درستی مسیری که طی می شود، اطمینان حاصل کنیم.معاون اول رئیس جمهور خواستار تشکیل کارگروه هایی برای بررسی و تمرکز بر مسائل و چالش‌های اصلی اقتصاد کشور شد و افزود: باید بررسی شود که چرا با وجود منابع سرشار کشور و نیروی انسانی تحصیلکرده، هنوز نتوانسته ایم به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم، بنابراین لازم است کارگروه هایی به آسیب شناسی و بررسی مشکلات اصلی کشور بپردازند و دلایل عدم توفیق و دستیابی به اهداف مورد نظر را بررسی کنند.جهانگیری همچنین با اشاره به توصیه ها و رهنمودهای مقام معظم رهبری که در پاسخ به گزارش دولت در خصوص برنامه های ملی یازده گانه طرح‌ها و پروژه های دولت برای پیاده سازی سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی طی نامه ای از سوی دفتر ایشان به دولت ابلاغ شده است، افزود: بر اساس این نامه، مقام معظم رهبری از اهتمام دولت نسبت به اقتصاد مقاومتی قدردانی کرده اند و با تاکید بر اینکه ایشان بنائی برای تایید یا عدم تایید برنامه هایی که تنظیم و اجرای آنها بر عهده ی دولت هاست، ندارند، نکات و رهنمودهایی را برای اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی توصیه فرموده اند.وی افزود: توصیه ها و رهنمودهای مقام معظم رهبری که در قالب نامه ای از سوی دفتر ایشان ارسال شده است، به همه دستگاه های اجرایی دولت ابلاغ خواهد شد تا همه وزارتخانه ها و دستگاه ها براساس منویات رهبر معظم انقلاب اقدام کرده و در راستای تحقق آن تلاش کنند.معاون اول رئیس جمهور افزود: رهنمودهای مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی و حمایت های ایشان، فرصتی بسیار خوب برای دولت است و بی تردید برکات زیادی برای توسعه ی کشور و حل مشکلات مردم در بر خواهد داشت.رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه دولت به صورت جدی اهتمام دارد که برنامه ی ششم توسعه کشور مبتنی بر سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی تدوین شود، گفت: پس از ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور همه تلاش خود را بر این سیاست‌ها متمرکز کرده است به گونه ای که از نظر سازمان، موفقیت برنامه ششم زمانی است که دقیقا مبتنی بر سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی باشد.  مسعود نیلی مشاور رئیس جمهور در امور اقتصادی هم در این نشست با اشاره به اینکه همواره در برخی از مسائل کلان کشور اختلاف دیدگاه وجود دارد و از گفتمان واحدی در حل مسائل اصلی که اقتصاد کشور مبتلا به آن است، برخوردار نیستیم، گفت: باید برای اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به اجماع نظر برسیم و آن را مبنا قرار داده و به عنوان گفتمانی واحد در عمل آن را دنبال کنیم.در این نشست وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز با تاکید براینکه اقتصاد مقاومتی باید بن مایه و الگوی اصلی اقتصاد کشور باشد، گفت: باید در تمام برنامه ها و سیاست گذاری های کشور، اقتصاد مقاومتی را در سطح ملی دنبال کنیم.علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در این نشست با تاکید براینکه اقتصاد مقاومتی هم باید در برنامه ششم توسعه، هم در برنامه های بودجه سالانه و هم در سند چشم انداز مورد توجه قرار گیرد، خاطرنشان کرد: باید با رویکرد اقتصاد مقاومتی سند چشم انداز را نیز مورد بررسی قرار دهیم و در صورت لزوم آن را تکمیل کنیم.در ادامه این نشست که وزرای کشور، جهاد کشاورزی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیرو، نفت، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، امور اقتصادی و دارایی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، روسای سازمان‌های مدیریت و برنامه ریزی کشور و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، معاونین امور اجرایی، امور مجلس و علمی و فناوری رئیس جمهور، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس هیات عامل صندوق توسعه ی ملی و دبیر هیات دولت نیز حضور داشتند، پاسخ دفتر مقام معظم رهبری به گزارش دولت در خصوص برنامه های ملی یازده گانه طرح‌ها و پروژه های دولت برای اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و به رهنمودها و توصیه های رهبر معظم انقلاب در این خصوص که شامل چهار بند می شود به تفصیل پرداخته شد.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment