Thursday, 10 September 2015

معجونی که آدم می‌کشد!

خطرات فروکتوز؛ میوه‌ها سرشار از فروکتوز هستند
 توجه و رعایت کردن  خطر  این معجون و دلایل آن ضروریست چون برای سلامتی  مفید است
فرادید| «شربت ذرت با فروکتوز بالا» با نام «شربت ذرت» هم شناخته می‌شود. شربت ذرت با فروکتوز بالا (با نام اختصاری HFCS) در غذاهای فرآوری شده شیرین و نوشیدنی‌های غیرالکلی استفاده می‌شود و مصرف آن می‌تواند بسیار خطرناک باشد.
به گزارش فرادید*، احتمالا با تمام چیزهایی که احتمال سکته قلبی را افزایش می‌دهد، آشنایی کامل داشته باشد. به احتمال فراوان با غذاهای سرخ‌کردنی خداحافظی کرده‌اید و بیشتر هم ورزش می‌کنید. حتی شاید کمی هم وزن کم کرده‌ باشید.
اما فراموش نکنید که در کنار این موارد، چیزهای دیگری هم هستند که شما باید از مصرف آن‌ها خودداری کنید. «فروکتوز» یکی از مواردی است که مصرف آن با افزایش احتمال نارسایی قلبی در ارتباط است.  بنابراین کسانی که فروکتوز (Fructose) را در رژیم غذایی خود جای می‌دهند باید بسیار مراقب باشند.
این شربت می‌تواند کشنده باشد
 میوه‌ها سرشار از فروکتوز هستند
خطرات فروکتوز 
در سال‌های اخیر، دانشمندان و کارشناسان امور تغذیه فروکتوز را به عنوان راه‌حلی برای مصرف بالای قند معرفی کرده بودند. صنعت غذا مدعی شده بود که فروکتوز جایگزینی مناسب برای گلوکز (قند واقعی) است و کسانی که می‌خواستند مصرف قند یا وزن خود را پایین بیاورند از فروکتوز استفاده می‌کردند.
اما اخیرا شواهدی یافت شده که این مسئله را به شکلی عجیب نقض می‌کند. اما برای اینکه بفهمیم چرا فروکتوز چندان هم ایمن نیست، باید اول بفهمیم که خود فروکتوز چیست؟
فروکتوز را می‌توان تقریبا در تمام میوه‌ها دید؛ فروکتوز حتی در درون قهوه نیز ریخته می‌شود. البته این بدان معنا نیست که دیگر نمی‌توان میوه خورد یا نمی‌توان قهوه را شیرین کرد، زیرا این نوع فروکتوز برای بدن خطری ندارد. مشکل آن نوع فروکتوزی است که در غذاهای فرآوری شده ریخته می‌شود.
هنوز هیچ کس نمی‌داند که چرا فروکتوزِ موجود در میوه‌ها موجب مشکلات قلبی نمی‌شود، در حالی که فروکتوزِ موجود در غذاهای فرآوری شده باعث نارسایی قلبی می‌شود. محققان اما می‌دانند که فروکتوزِ موجود در غذاهای فرآوری شده در سطح مولکولی تغییراتی را ایجاد می‌کند که طی آن سلول‌های قلبی بزرگتر شده و احتمال مشکلات قلبی را بیشتر می‌کند. موسسه‌ی تکنولوژیِ سوئیس به تازگی مقاله‌ای را منتشر کرده که برخی از مشکلات فروکتوزِ فرآوری شده را نشان می‌دهد.
  نحوه جذب گلوکز و فروکتوز در بدن
بخشی از مشکل در اینجا ریشه دارد که بدن چگونه فروکتوز را جذب می‌کند. در مورد گلوکز می‌دانیم که بدن از آن به عنوان سوختِ مغز استفاده می‌کند، اما افزایش گلوکز با افزایش قند در ارتباط است؛ اما در مورد فروکتوز می‌دانیم که چنین نیست. فروکتوز به تنهایی نمی‌تواند منجر به دیابت نوع دوم شود، اما این میزان با استفاده از غذاهای فرآورده شده بالا رفت که دلیلش نیز وجود «شربت ذرت با فروکتوز بالا» است.
این شربت می‌تواند کشنده باشد 
شربت ذرت با فروکتوز بالا برای بدن بسیار مضر است
این نوع فروکتوز می‌تواند به راحتی به چربی تبدیل شود و همین مسئله مشکلاتی نظیر افزایش وزن، افزایش فشار خون و مقاومت به انسولین را همراه خود دارد. بنابراین، اضافه کردن فروکتوز به منظور جلوگیری از دیابت با افزایش احتمال خطر این بیماری منجر شد.
شربت ذرت با فروکتوز بالا چیست؟ 
شربت ذرت با فروکتوز بالا که با نام شربت ذرت و «ایزو فروكتوز» هم شناخته می‌شود، در ژاپن اختراع و سپس وارد بازار آمریکا شد. شربت ذرت با فروکتوز بالا (با نام اختصاری HFCS) در غذاهای فرآوری شده شیرین و نوشیدنی‌های غیرالکلی استفاده می‌شود. کبد تنها ارگانی است که می‌تواند فروکتوز را در مقادیر قابل توجهی بسوزاند. زمانی که کبد از فروکتوز اشباع شود، فروکتوز را به چربی تبدیل می‌کند. بخشی از این چربی می‌تواند به ایجاد کبد چرب کمک کند. از این شربت اگرچه به عنوان شیرین‌کننده‌ی طبیعیِ به جای شکر در انواع غذاهای فرآوری شده نام برده می‌شود و در صنایع نان و شیرینی، نوشابه‌ها، انواع کنسروها و بستنی‌ها استفاده می‌شود.
راه‌حل چیست؟ 
اگر می‌خواهید مانع مشکلاتی از این دست شوید، باید از مصرف فروکتوزِ موجود در غذاهای فرآورده شده خودداری کنید. در واقع، مصرف غذاهای حاویِ شربت ذرت با فروکتوز بالا می‌تواند احتمال افزایش مشکلات قلبی را بیشتر کند.
خوردن میوه اما نه تنها اشکالی ندارد، بلکه توصیه هم می‌شود. درست است که در میوه هم مقادیر زیادی فروکتوز یافت می‌شود، اما فراموش نکنید که این نوع فروکتوز هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند. حتی می‌توان گفت که افزایش مصرف میوه در رژیم غذایی مانع بسیاری دیگر از مشکلات هم خواهد شد.


No comments:

Post a Comment